Visum Turkije http://www.visumturkijeideal.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Yozgat.nl - Turks home | sitemap | contact   

Yozgat is een stad in centraal Turkije, 217 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ankara gelegen, en hoofdstad van de gelijknamige provincie en district. In 2003 had de stad ongeveer 55.000 inwoners. Archeologische opgravingen tonen aan, dat de provincie al in de tijd van de Hittieten bewoond was. De stad zelf is echter pas in de 18e eeuw n. Chr. door de Ottomanen gesticht.

Nieuws (1)
SEP
 04
 2008
Weinig animo voor band met Yozgat
 Geen reacties  9.257 keer gelezen

De Hengelose politiek loopt niet warm voor een samenwerkingsverband met de Turkse stad Yozgat.Dat bleek in de vergadering van de raadscommissie Bestuur.

Namens de Vereniging Hengelo-Yozgat hield voorzitter H. Dogan ten ov erstaan van de commissie een enthousiast pleidooi voor een nauwere samenwerking tussen beide steden. Van de circa vijfduizend Turken die in Hengelo wonen, zijn er ongeveer duizend afkomstig uit de regio Yozgat.

Haar pleidooi werd ondersteund door burgemeester F. Kerckhaert. Hij maakte deel uit van de Hengelose delegatie die eerder dit jaar een bezoek bracht aan Yozgat. Op basis van de positieve ervaringen tijdens die reis ziet Kerckhaert samenwerking met de Turkse stad wel zitten. Hij vroeg de commissie toestemming om daarvoor een nader voorstel te mogen uitwerken.

Maar de commissie trapte stevig op de rem. Alleen W. Jager (GroenLinks) reageerde meteen enthousiast. De rest liet weten geen behoefte te hebben aan een officiële partnerschap met Yozgat. VVD-er R. Fens was daar heel duidelijk in: initiatieven vanuit de bevolking, prima, maar géén bestuurlijke samenwerking. M. Heidkamp (PvdA) vroeg zich bovendien af of Yozgat wel zo goed bij Hengelo past, gezien het 'zeer conservatieve' karakter van de stad.

Burgemeester Kerckhaert wilde zich nog niet helemaal gewonnen geven. Hij gaat nu in het kader van het nieuwe internationale beleid van Hengelo bekijken in hoeverre Yozgat daar een rol in kan spelen. "Maar het signaal van de commissie is duidelijk."

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer